Dita ndërkombëtare e Femrave në ICT, e nisur si iniciativë e mbështetur nga gjitha vendet anëtare të ITU “ITU Plenipotentiary Resolution 70 (Rev. Busan, 2014)”, me qëllim të krijimit ambientit global që fuqizon dhe inkurajon femrat dhe vajzat e reja drejt ngritjes në karrierë dhe rritjen e pjesëmarrjes së femrave në sektorin e ICT. Dita ndërkombëtare e Femrave në ICT festohet cdo vitë në fund të muajit Prill, këtë vitë divizioni i CERT në UBT organizon një tryezë diskutimi për nder të kësaj dite me femrat nga UBT stafi dhe studentët, nga institucionet publike dhe private në temat sfidat dhe arritjet e femrave në ICT.

GIRLS IN ICT workshop video

Foto albumi

Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave në ICT