Video material & Photo album

Dita ndërkombëtare e Femrave në ICT, e nisur si iniciativë e mbështetur nga gjitha vendet anëtare të ITU “ITU Plenipotentiary Resolution 70 (Rev. Busan, 2014)”, me qëllim të krijimit ambientit global që fuqizon dhe inkurajon femrat dhe vajzat e reja drejt ngritjes në karrierë dhe rritjen e pjesëmarrjes së femrave në sektorin e ICT. Dita ndërkombëtare e Femrave në ICT festohet cdo vitë në fund të muajit Prill, këtë vitë divizioni i CERT në UBT organizon një tryezë diskutimi për nder të kësaj dite me femrat nga UBT stafi dhe studentët, nga institucionet publike dhe private në temat sfidat dhe arritjet e femrave në ICT.

Facebook URL event

Agenda – Day dedicated to Girls in ICT, 26 April 2018 @ UBT Prishtina

10:00 – 10:05 Mirëseardhje dhe falenderime për pjesëmarrësit

 1. Znj. Merita Peja, Banka Ekonomike
 2. Klorenta Janushi, Drejtoria e Sigurisë Kibernetike nga Shqipëria
 3. Sajmie Thaçi, Agjencioni i Shoqërisë së Informacionit

10:05 – 10:20 Hapja e workshop nga Rektori UBT-së prof Dr Edmond Hajrizi

10:20 – 11:30 Presentations from Girls sharing story:

 • Klorenta Janushi, AKCESK Tiranë
 • Sajmie Thaçi, Agjencioni i Shoqërisë së Informacionit Prishtinë
 • Ines Bula, UBT staf
 • Diellza Berisha staf
 • Blerona Cakolli student
 • Krenare Pireva staf
 • Liza Berisha studente
 • Merita Peja, Banka Ekonomike
 • Lindita Nebiu Hyseni ligjëruese Universitetin “Kadri Zeka” Gjilan
 • Harisa Hoxha student
 • Albnora Hoti staf
 • Saranda Demolli
 • Bleona Gjocaj

11:30 – 11:55 Workshop/table discussion opening:

 • Development & advancing of Girls in ICT
 • Success story, discussion for challenges
 • Needs to change

11:55 – 12:00     Shpërndajra e certifikatave për prezantueset, prof Dr Edmond Hajrizi

Përfundimi dhe fotografia e përbashkët

Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave në ICT

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *